Ok dziekuje za pomoc. czyli jem kurczaka i wazy np 80 gram przed czyli obliczam jego wartosc przed np piers ma 99 czyli 80 gram ma 79,2 kcal. Kumam juz piers ma 99 czyli 80 gram " - tego nie czaje %-) , wpisuj normalnie wartość zważoną przed obróbką termiczną do kalkulatora kalorii i po robocie, co ty jakieś proporcje liczysz %-) i co to jest 80 [...]
kara1814, ok 150-160kcal.. nastepnym razem wpisz w google tabela kalorycznosci i sprawdz sama :) Orszul, takie żeby utrzymać wagę Zmieniony przez - NoIzZeR w dniu 2015-03-01 13:53:18 powinno się raczej do bilansu wliczać produkty przed obrobką termiczną-chyba ze coś się zmieniło 100g jajka ma 140kcal
Cześć, jestem nowy więc prosze o spokojną reakcję na moje pytanie. Od długiego czasu śledze forum i w sumie jest to moja jakakolwiek pierwsza wypowiedź. Odpowiedzi na wszelkie pytania staram się szukać w postach, jednak nie mogę znaleźć konkretnej i jednoznacznej na jedno z nich. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak to jest z obróbką termiczną [...]
[...] czy juz dac po treningu ryz/ makaron bialy? Bo chyba wyzsze ig ma byc wtedy. 7. Jak to jest z waga produktow? Pytalem tu raz i mi odpowiedziano ze liczy sie waga przed obrobka termiczna, no ok. Ale gdy np ugotuje ryz z 400 g, to pozniej jego waga jest wyzsza. To jak mam zwazyc sobie z 100g ryzu? Dac zawsze troche wiecej, np z 125? Czy jak? [...]
[...] Bo chyba wyzsze ig ma byc wtedy. jak zjesz banana braz jak bezpośrednio biały 7. Jak to jest z waga produktow? Pytalem tu raz i mi odpowiedziano ze liczy sie waga przed obrobka termiczna, no ok. Ale gdy np ugotuje ryz z 400 g, to pozniej jego waga jest wyzsza. To jak mam zwazyc sobie z 100g ryzu? Dac zawsze troche wiecej, np z 125? Czy jak? [...]
witam, na różnych stronach wyczytałem sprzeczne informacje. jak jest z kapustą (co za tym idzie z sałatą, brukselką, brokułem, kalafiorem) czy ona zakwasza organizm czy odkwasza? wydaje mi się ,ze zakwasza, ale z kolei wśród wymienionych w nawiasie warzyw, mam wrażenie ,że np taki brokuł powinien odkwaszać. co z warzywami kiszonymi czy z octu, np [...]
Powitac :) Tak na szybko: 1. Kazdy produkt wazysz zawsze przed obrobka termiczna. Taka wage wliczasz do bilansu. 2. Z wlasnego doswiadczenia - dopoki Twoje WOD'y beda delikatne, na niewielkiej intensywnosci - mozesz probowac z low carb. W miare poprawy kondycji i wydolnosci - bedziesz prawdopodobnie zmuszony z niej uciekac - tak jak ja obecnie. [...]
gotowanie w wodzie wykorzystywanej wcześniej do moczenia zmniejszy straty składników mineralnych, ale jednocześnie zmniejszy straty składników antyodżywczych, w które niestety strączkowe są bogate. Moczenie, gotowanie w nowej wodzie i kiełkowanie pozwolą na pozbycie się większej ilości substancji antyodżywczych, dlatego to praktykuję. :-) Poza [...]
waga przed obróbką termiczną czasem dodatkowo pisze, żę np. w porcji po przyrządzeniu lub w 100 gotowego produktu Zmieniony przez - porandojin w dniu 2014-05-18 15:51:50
Witam, wczoraj gdzieś na forum przeczytałem, żeby przed treningiem unikać posiłków zawierających błonnik np. owsianki. Prawda to czy nie bardzo? Bo od jakiegoś czasu conajmniej kilka razy w tygodniu to właśnie owsianka na mleku + rodzynki i banan są moim pierwszym a zarazem przedtreningowym posiłkiem. Drugie pytanie dotyczy gramatury posiłków. [...]
Warząc mięso na wadze do posiłków liczy się waga przed obrobką termiczną czy po? Ponieważ ostanio zauważyłem że przed waży np 200g a po 160... Chodzi mi o stronę www.potreningu.pl na której liczę pełny bilans i nie wiem czy się to wszystko zgadza czy bd miał nie dobór na masie
Watrobka drobiowa od czasu do czasu moze byc, dieta nie powinna byc zbyt monotonna trzeba ja urozmaicac. Ja smaze tylko jajka na masle, krotka obrobka termiczna, ale i tak najczesciej jem gotowane. A do mies uzywam elektrycznego grilla xdd fajna sprawa